Dansk Erhvervsoptik

Dansk ErhvervsOptik

Hvem betaler?

Oplever en medarbejder gener på grund af computerarbejde, har han eller hun ret til en synsprøve. Viser en synsprøve, at medarbejderen har brug for skærmbriller, skal I som virksomhed betale.

Virksomheden skal ikke betale, hvis medarbejderen kan anvende sine private briller eller kontaktlinser til arbejdet foran skærmen.

Mistanke om behov for skærmbriller?

Medarbejderen har ret til en synsundersøgelse, hvis der opstår gener på grund af computerarbejde. Undersøgelsen skal så vidt muligt ske inden for normal arbejdstid. Hvis undersøgelsen viser, at det er nødvendigt med skærmbriller for at afhjælpe generne, skal virksomheden betale for skærmbrillen. 

Regler og vejledning

Vores arbejde er baseret på regler og vejledninger fra Arbejdstilsynet og Branchemiljørådet. Vores skærm- og sikkerhedsbriller lever derfor altid op til alle lovmæssige krav. 

 

Hvad koster skærmbriller?

En firmaaftale med Dansk ErhvervsOptik sikrer, at du som virksomhed altid får oplyst prisen på skærmbriller og får konkurrencedygtige priser.

Sådan gør du

En skærmbrille er en brille, der er specielt udviklet til at give dine øjne de bedste forhold, når du arbejder foran computerskærmen. Se, hvordan du får skærmbriller her.  

Brug ikke privatbrillerne

Rigtig mange bruger deres private brille, når de arbejder foran computeren. Det kan give gener som hovedpine, rygsmerter, stivhed i nakke og skuldre samt træthed og svien i øjnene, fordi den private brille typisk ikke er tilpasset den særlige synsafstand til skærmen. På den måde kommer man ofte til at anstrenge øjnene og sidde uhensigtsmæssigt for at få et klart billede på skærmen, og det kan resultere i gener.