Dansk Erhvervsoptik

Medarbejder

Et godt syn på jobbet

Læs her om skærmbriller til medarbejdere. Er du medarbejder i en virksomhed, og har du en fornemmelse af, at du har behov for en skærmbrille? Et godt syn påvirker din trivsel, når du er på arbejde. Det er derfor vigtigt, at du har de rigtige briller på, uanset om du har behov for skærmbriller eller sikkerhedsbriller. I Danmark skal din arbejdsplads betale, når du har behov for briller til jobbet. I Dansk ErhvervsOptik rådgiver vi både dig som medarbejder og din arbejdsplads omkring erhvervsbriller. Nedenfor i teksten “Hvornår har jeg brug for en skærmbrille” kan du orientere dig nærmere i, om du måske har brug for en erhvervsbrille. 

Hvornår har jeg brug for skærmbriller?

Som medarbejder med skærmarbejde har du behov for en skærmbrille, når styrken i dine egne briller ikke længere er tilstrækkelig til skærmarbejde. De fleste under 40 år vil kunne bruge deres private briller, men ved 40-50 års alderen vil mange have behov for en skærmbrille. Det skyldes, at øjets evne til at stille skarpt svækkes med alderen. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på muligheden for at få arbejdsgiverbetalte skærmbriller til medarbejdere.

Hvis du kan genkende følgende situationer, så har du sandsynligvis brug for en skærmbrille:

  • Du sidder bøjet ind over bordet for at kunne læse bogstaverne på skærmen med din læsebrille.
  • Du lægger hovedet tilbage (knækker i nakken) for at finde det felt i dine progressive briller, som du kan se skarpt med.
  • Du kan ikke stille skarpt på computerskærmen.

Hvilke regler er der for skærmbriller?

Kombinationen af en rigtig indrettet arbejdsplads og et godt syn er en forudsætning for, at medarbejdere trives ved skærmarbejde.

Hvem betaler?

Opstår der gener på grund af computerarbejde, har medarbejderen ret til en synsundersøgelse. Viser en synsprøve behov for skærmbriller, skal virksomheden betale.

Hvad er skærmbriller?

Det er briller, der er specielt udviklet til at give øjne de bedste arbejds- forhold ved skærm- arbejde, og de tager højde for afstand til skærmen.

Du finder hurtigt de rigtige briller

Vi har et stort netværk af forhandlere, der pt tæller over 400 optikere. Det betyder, at når du har brug for skærm- eller sikkerhedsbriller, så kan du hurtigt finde de rigtige briller hos den rigtige forhandler. Klik på linket nedenfor og find en forhandler tæt på dig.

Sådan gør du

Uanset, om du har behov for skærm- eller sikkerhedsbriller, skal du udfylde en rekvisition, som din arbejdsgiver skal underskrive. Klik på linket nedenfor og læs om, hvordan udfylder en rekvisition.

Mød en skærmbrillebruger

Oplever du hovedpine, træthed, og har du svært ved at nå dit arbejde foran computeren? Se med i videoen her, hvor en skærmbrillebruger fortæller om at opleve tegn på behov for skærmbriller.  

Skærmbriller

Mange gener ved computerarbejde kan undgås ved hjælp at skærmbriller, der er specielt udviklet til at give øjnene de bedste arbejdsforhold ved computeren.

Sikkerhedsbriller

Sikkerhedsbriller beskytter øjnene mod bl.a. flyvende partikler, støv og stænk, kemiske påvirkninger fra syrer og gasser, og stråling fra svejsning eller lasere.

Gode råd til skærmarbejde

Hvad skal du være opmærksom på, når du ønsker at forbedre dit arbejdsmiljø foran skærmen.