Dansk Erhvervsoptik

Medarbejder

Et godt syn på jobbet

Et godt syn påvirker din trivsel, når du er på arbejde. Det er derfor vigtigt, at du har de rigtige briller uanset, om du har behov for skærmbriller eller sikkerhedsbriller. I Danmark skal din arbejdsplads betale, når du har behov for briller til jobbet. I Dansk ErhvervsOptik rådgiver vi både dig og din arbejdsplads omkring briller. 

Hvornår har jeg brug for skærmbriller?

Du har behov for en skærmbrille, når styrken i dine egne briller ikke længere er tilstrækkelig til skærmarbejde. De fleste under 40 år vil kunne bruge deres private briller, men ved 40-50 års alderen vil de fleste have behov for en skærmbrille. Det skyldes, at øjets evne til at stille skarpt svækkes med alderen.  

Kan du nikke til følgende situationer, har du sandsynligvis brug for en skærmbrille:

  • Du sidder bøjet ind over bordet for at kunne læse bogstaverne på skærmen med din læsebrille.
  • Du lægger hovedet tilbage (knækker i nakken) for at finde det felt i dine progressive briller, som du kan se skarpt med.
  • Du kan ikke stille skarpt på computerskærmen.

Hvilke regler er der for skærmbriller?

Kombinationen af en rigtig indrettet arbejdsplads og et godt syn er en forudsætning for at medarbejdere trives ved skærmarbejde.

Hvem betaler?

Opstår der gener på grund af computerarbejde, har medarbejderen ret til en synsundersøgelse. Viser en synsprøve behov for skærmbriller, skal virksomheden betale.

Hvad er skærmbriller?

Skærmbriller er briller, der er specielt udviklet til at give dine øjne de bedste arbejdsforhold ved skærmarbejde. Skærm-briller tager højde for din arbejdsafstand til skærmen.

Du finder hurtigt de rigtige briller

Vi har et stort netværk af forhandlere, så du har brug for briller i en høj kvalitet. Du skal derfor ikke bruge lang tid på at finde de rigtige. 

Sådan gør du

Uanset, om du har behov skærm- eller sikkerhedsbriller, skal du udfylde en rekvisition, som din arbejdsgiver skal underskrive. 

Mød en skærmbrillebruger

Oplever du hovedpine, træthed og at du har svært ved at nå dit arbejde foran computeren? Se med i videoen her. 

Skærmbriller

Mange gener ved computerarbejde kan undgås ved hjælp at skærmbriller, der er specielt udviklet til at give øjnene de bedste arbejdsforhold ved computeren.

Sikkerhedsbriller

Sikkerhedsbriller beskytter øjnene mod bl.a. flyvende partikler, støv og stænk, kemiske påvirkninger fra syrer og gasser og stråling fra svejsning eller lasere.

Gode råd til skærmarbejde

Hvad skal du være opmærksom på, når du ønsker at forbedre dit arbejdsmiljø foran skærmen.